Gå til hovedinnholdet

Velkommen til CSL Behring i Norge

Vi er motivert av vårt løfte til de med sjeldne og alvorlige sykdommer.

 

Listen to Alex Dowsett, professional cyclist with Hemophilia A

The Swedish podcast Blödigt Värre has talked to Alex Dowsett, the former professional cyclist from England who during his career reached the very top. Without his hemophilia he would not have been where he is today and achieved such success. Alex set up "Little bleeders" to empower young haemophiliacs through sport and movement. The interview with Alex is in English and commented by physiotherapist Magnus Aspdahl from Karolinska University Hospital (in Swedish).

Les mer om blødningsførstyrrelser
Immunpodden episode 7

Immunpodden episode 7 - Beinmargstransplantasjon for immunsyke barn

Når medisinen ikke virker som den skal eller annen behandling ikke nytter da er stamcelletransplantasjon den eneste muligheten. Men selv om utfallet kan bli en helt ny og frisk tilværelse så er det også en risikabel behandlingsform. Vi har møtt Rikke og hennes 3 år gamle sønn både før og underveis i den omfattende prosessen det er å bytte ut beinmargen og immunforsvaret. En av Norges fremste eksperter på beinmargstransplantasjon for immunsyke barn medvirker også, nemlig Hans Christian Erichsen som tar oss gjennom prosessen fra A til Å.

Hør her

"Blodig alvor" Podcast -
Å eldes med blødersykdom

Torleiv er av den generasjonen som virkelig har fått kjent blødersykdommen på kroppen og nå er han litt spent på å gå inn i alderdommen som bløder. For norsk helsevesen er ikke særlig vant med eldre blødere. Hvem skal ta ansvaret, om han ikke greier det selv? For medisinering, for informasjon? Hva kan man gjøre for at den overgangen kan bli best mulig? Overlege Pål André Holme, sykepleier Siri Grønhaug og fysioterapeut Ruth Elise Matlary Dypvik er blant de som kommer med gode råd og svar i denne episoden av Blodig alvor.

Hør her
EFPIA

CSL blir en del av EFPIA, den viktigste aktøren innen bioteknologi i Europa

European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations gir medlemmene verdifull innsikt og mulighet til å komme i kontakt med interessenter og beslutningstakere.

Les mer
A1rTime

Bounced between different hospitals

It has been three years since the Alpha-1-Antitrypsin Deficiency treatment was approved in Denmark. But even if you meet all the criteria for being eligible for treatment, being approved for the treatment can still be difficult, according to Dannie who has first hand experience of the reluctance in the system.

Read more and listen here >>

Kraftige menstruasjonsblødninger kan være tegn på blødersykdom

Mange kvinner lider av kraftige menstruasjonsblødninger uten å være klar over at symptomene kan være forårsaket av en blødersykdom. Noen har også andre vanlige symptomer på blødninger slik som blåmerker, neseblødning eller blødninger ved tannpuss. Lytt til Dr. Anna Ågren ved Karolinska Universitetssjukhuset som forteller her om hvor vanlig det er med blødersykdom blant kvinner, hvordan man kan finne ut om man har kraftige menstruasjonsblødninger og viktigheten av å gjøre en korrekt utredning av plagene her.

Undertekster er tilgjengelig, velg i menylinjen / Subtitles available, select in the menu bar

 

Portraits of Progress

Kampanjen Portraits of Progress vises nå i Norden

Hvordan ser hverdagen ut for en som har blødersykdom? Hvilke framskritt har skjedd innen omsorg og behandling de siste tiårene? Med den nye kampanjen Portraits of Progress ønsker CSL Behring å løfte fram fortellinger fra personer som lever med hemofili og andre som berøres av sykdommen.

Les mer

 

 

 

Podcasts/Videocasts

A1RTime

A1R TIME - About life with Alpha-1 Antitrypsin Deficiency

Under the name A1R TIME we publish podcasts and videocasts were you´ll meet patients and experts sharing experiences and insights about the disease, about treatment options and current research. Our goal is to create a community for all affected by Alpha-1.

"Blodig alvor" - en podkast om livet med blødersykdom som Hemofili A, Hemofili B eller von Willebrands sykdom.

Blodig alvor

Blodig alvor er en podkast om livet med blødersykdom med Lars Erik Andreassen som programleder. Podkasten tar for seg problemstillinger som er viktige både for dem som har blødersykdom (hemofili A, hemofili B) eller von Willebrands sykdom og for mennesker i deres nærhet – slektninger, venner eller kolleger. Med podkasten vil vi spre kunnskap og stikke hull på fordommer om blødersykdom, som før var en dødelig sykdom – men som man i dag kan leve et nesten normalt liv med.

 
Immunpodden

Immunpodden

Immunpodden er en podkast for deg som har primær immunsvikt, eller lever nær noen som har primær immunsvikt. I podkasten tar vi opp spørsmål og tanker som kan oppstå i livet med immunsvikt og lar forskere, leger og pasienter fortelle om sine erfaringer og lærdommer. For å gi deg et vitenskapelig alternativ til teoriene.

 

Vårt løfte er vår drivkraft

Det begynte med et løfte. CSL ble grunnlagt for over 100 år siden for å redde liv ved hjelp av de nyeste teknikkene. I løpet av de siste hundre årene har CSL Behring utviklet seg til en global leder innen bioteknologi, men er stadig drevet at det samme løftet om å redde og forbedre menneskers liv.

Se filmen

 

Karriere

Bli en del av vår fremtid

Bli en del av et selskap som er globalt ledende innenfor bioteknologi. Vi er klare for deg!

Les mer