Gå til hovedinnholdet

Velkommen til CSL Behring i Norge

Vi er motivert av vårt løfte til de med sjeldne og alvorlige sykdommer.

 

World Haemophilia Day

Norske kvinner med blødersykdom i unik nordisk studie

Blødersykdom forbindes først og fremst med menn, men også kvinner rammes. Mer kunnskap om kvinners erfaringer er imidlertid nødvendig. I en ny nordisk studie har en forskningsgruppe undersøkt kvinners situasjon og deres behov for informasjon og oppfølging. Resultatene gir ny kunnskap som er viktig for å kunne gi kvinner med blødersykdom en tidligere diagnose og et bedre helsetilbud.

Blodig alvor avs 19 Alex

"Blodig alvor" Podcast - Proffsyklist med hemofili

Uten hemofili hadde han ikke vært der han er i dag, opplevd det han har opplevd, og oppnådd slike suksesser. Slik resonnerer Alex Dowsett, den tidligere profesjonelle syklisten fra England som i løpet av karrieren sin nådde det absolutte verdenselitenivået innen sin idrett. I denne episoden hører vi også fysioterapeut Kristoffer Vemøy. Han deler sine tanker om flaks, risiko og valg av idrett for personer med blødersykdom. For er det en god idé å satse på proffidrett som bløder?

Hvordan fungerer genterapi for hemofili?

I denne videoen forklarer vi det.

 

 

A1RTime

Karen from Norway went to Germany and was given 10 extra years

Where you live can determine whether you can receive treatment for Alpha-1 Antitrypsin Deficiency or not. When Torbjørn and Karen met, doctors in Norway had told her she only had one more year to live. Without even having a diagnosis for her. When she moved to live with Torbjørn in Germany, she was diagnosed with Alpha-1 Antitrypsin Deficiency and given the opportunity to receive treatment for the disease.

Episode 9

Immunpodden episode 9 - Kan nøkkelen ligge i tarmen?

Tarmen fordøyer ikke bare maten vi putter i oss, den har også en ganske sentral rolle når det handler om å holde oss frisk. I denne episoden får du høre om spennende fremskritt i forskning på tarm og primær immunsvikt, med særlig fokus på sykdommen CVID. Overlege Silje Fjellgård Jørgensen ved Oslo Universitetssykehus lærer deg om tarmfloraens betydning, hvordan den påvirker immunsystemet, og deler sine ambisjoner for hva forskningen kan betyr for fremtiden.

Listen to Alex Dowsett, professional cyclist with Hemophilia A

The Swedish podcast Blödigt Värre has talked to Alex Dowsett, the former professional cyclist from England who during his career reached the very top. Without his hemophilia he would not have been where he is today and achieved such success. Alex set up "Little bleeders" to empower young haemophiliacs through sport and movement. The interview with Alex is in English and commented by physiotherapist Magnus Aspdahl from Karolinska University Hospital (in Swedish).

Kraftige menstruasjonsblødninger kan være tegn på blødersykdom

Mange kvinner lider av kraftige menstruasjonsblødninger uten å være klar over at symptomene kan være forårsaket av en blødersykdom. Noen har også andre vanlige symptomer på blødninger slik som blåmerker, neseblødning eller blødninger ved tannpuss. Lytt til Dr. Anna Ågren ved Karolinska Universitetssjukhuset som forteller her om hvor vanlig det er med blødersykdom blant kvinner, hvordan man kan finne ut om man har kraftige menstruasjonsblødninger og viktigheten av å gjøre en korrekt utredning av plagene her.

Undertekster er tilgjengelig, velg i menylinjen / Subtitles available, select in the menu bar

 

Portraits of Progress

Kampanjen Portraits of Progress vises nå i Norden

Hvordan ser hverdagen ut for en som har blødersykdom? Hvilke framskritt har skjedd innen omsorg og behandling de siste tiårene? Med den nye kampanjen Portraits of Progress ønsker CSL Behring å løfte fram fortellinger fra personer som lever med hemofili og andre som berøres av sykdommen.

Les mer

 

Podcasts/Videocasts

A1RTime

A1R TIME - About life with Alpha-1 Antitrypsin Deficiency

Under the name A1R TIME we publish podcasts and videocasts were you´ll meet patients and experts sharing experiences and insights about the disease, about treatment options and current research. Our goal is to create a community for all affected by Alpha-1.

"Blodig alvor" - en podkast om livet med blødersykdom som Hemofili A, Hemofili B eller von Willebrands sykdom.

Blodig alvor

Blodig alvor er en podkast om livet med blødersykdom med Lars Erik Andreassen som programleder. Podkasten tar for seg problemstillinger som er viktige både for dem som har blødersykdom (hemofili A, hemofili B) eller von Willebrands sykdom og for mennesker i deres nærhet – slektninger, venner eller kolleger. Med podkasten vil vi spre kunnskap og stikke hull på fordommer om blødersykdom, som før var en dødelig sykdom – men som man i dag kan leve et nesten normalt liv med.

 
Immunpodden

Immunpodden

Immunpodden er en podkast for deg som har primær immunsvikt, eller lever nær noen som har primær immunsvikt. I podkasten tar vi opp spørsmål og tanker som kan oppstå i livet med immunsvikt og lar forskere, leger og pasienter fortelle om sine erfaringer og lærdommer. For å gi deg et vitenskapelig alternativ til teoriene.

 

Vårt løfte

Det begynte med et løfte. CSL ble grunnlagt for over 100 år siden for å redde liv ved hjelp av de nyeste teknikkene. I løpet av de siste hundre årene har CSL Behring utviklet seg til en global leder innen bioteknologi, men er stadig drevet at det samme løftet om å redde og forbedre menneskers liv.

Se filmen

 

Karriere

Bli en del av vår fremtid

Bli en del av et selskap som er globalt ledende innenfor bioteknologi. Vi er klare for deg!

Les mer