Gå til hovedinnholdet

Den lange veien til en diagnose

Gunhil visste at noe var galt. Hun var 18 år gammel og kortpustet. Legen sa at hun hadde bronkitt, senere fikk hun beskjed om at det var astma. Da det var på sitt verste, var lungekapasiteten hennes nede i 20 prosent. I dag er Gunhil 57 år gammel, har gjennomgått en lungetransplantasjon og føler seg bedre enn noensinne. I denne episoden av A1R TIME forteller hun sin historie; hvorfor diagnosen ble forsinket, hva legene kunne ha gjort annerledes, og hva lillebroren hennes lærte henne om alfa-1-antitrypsinmangel. 

A1R TIME er initiert av CSL Behring. Målet vårt er å spre kunnskap om alfa-1-antitrypsinmangel og å skape et fellesskap for alle som er berørt av diagnosen.

Flere episoder

Tidlig diagnose gir bedre behandlingsmuligheter

Lise levde i årevis uten en korrekt diagnose og hadde passert 40 år før hun fikk diagnosen alfa-1-antitrypsinmangel. I dag er hun for syk for medisinsk behandling, men har heldigvis fått en klaffoperasjon.

Et proteins fullstendige fascinasjon

Eeva Piitulainen har vært fascinert av alfa-1-antitrypsinmangel og syntes det var oppsiktsvekkende at ingen lungeleger forsket på emnet.