Gå til hovedinnholdet

Primær immunsvikt

Hva er primær immunsvikt?

Immunforsvaret holder deg frisk ved at det bekjemper fremmede organismer. Ved primær immunsvikt (PID, også kjent som PI eller PIDD) fungerer ikke immunforsvaret slik det skal, noe som ses allerede ved fødselen. Hos pasienter med denne sykdommen, går infeksjoner ofte ikke over av seg selv, og de kommer gjerne tilbake, selv ved bruk av antibiotika. Infeksjoner ses oftere enn hos friske pasienter, og er gjerne mer alvorlige, langvarige og vanskelig å behandle.

Informasjonen som gis her er av generell karakter og kan ikke erstatte rådgiving av lege eller annet kvalifisert helsepersonell.

Immunpodden

Podcast Immunpodden
Hør den tredje episoden av podcasten vår.

NIF - pasientforening og vaktbikkje i snart 30 år

Arne Østby har mange gode minner fra en "oppvekst" i Norsk Immunsviktforening. Nå er han selv voksen og ser fortsatt en stor verdi av å stå som medlem i NIF. En forening som siden 1983 har jobbet frem små og store seire for mennesker med immunsvikt. Og ikke minst. Skapt viktige møtepunkt for de berørte og deres pårørende.

 

HØr her

Ytterligere informasjon

RESSURS BESKRIVELSE
Norsk Immunsviktsforening Din ressurs for informsjon om immunsvikt Se nettside  
Jeffrey Modell Foundation 

Svar, eksperter, pasientkontakter og pasientorganisasjoner for mennesker som har primær eller sekundær immunsvikt.

Se nettside
International Patient Organization for Primary Immunodeficiencies  Øker bevissthet og forbedrer diagnostisering og behandling av primær immunsvikt over hele verden.  Se nettside